Blog>Novinky a vylepšenia>Vytvorenie e-shopu. Dokážete to sami?

Vytvorenie e-shopu. Dokážete to sami?

Vytvárate či uvažujete o vlastnom e-shope v Atomeri, no odrádza vás množstvo úkonov nutných pre jeho úspešný štart? Pýtate sa "Ako naplniť e-shop produktami, napísať pútavé texty, nastaviť e-shop, SEO, Google, či ako vyriešiť marketing?"

Začiatky bývajú často náročné a možno aj vám niekedy napadlo, že by ste ocenili pomoc odborníkov. V spolupráci s WEB - STAR spol. s r.o. vám prinášame riešenia na mieru vašim požiadavkám.

Ako začať s e-shopom v Atomeri

Väčšina začínajúcich e-shopov nemá k dispozícii všetky potrebné znalosti či zdroje, aby mohla plynule spustiť svoj projekt pre verejnosť. Ako noví užívatelia môžete mať problém pri práci a orientácii v administrácii, nebudete rozumieť nastaveniam projektu, platobnej bráne, alebo otázkam a riešeniam pre zobrazenie webu v Google vyhľadávaní. Možno preto hľadáte niekoho, kto vám ušetrí čas a vykoná náročnejšie úkony za vás.

Štart e-shopu môžete teda zvládnuť sami, alebo ho prenecháte odborníkom. Rozhodnutie je iba na vás. A aby sa vám rozhodovalo jednoduchšie, pripravili sme zoznam situácií, s ktorými sa v začiatkoch určite stretnete.

Pomoc z Web-star

S nastavením a naplnením e-shopu v Atomeri vám veľmi radi pomôžu odborníci, náš partner WEB - STAR spol. s r.o.

 

 

  1. Netrápte sa s nastavením projektu
    Nastavenie dopravy a platieb, výber platobnej brány a jej nastavenie, prepojenie sociálnych sietí, naplnenie e-shopu produktami, ..., už teraz sa strácate? Prenechajte zložitejšie procesy pri spúšťaní e-shopu na Web-star. V rámci služieb vám už zo skúseností vedia poradiť a nastaviť e-shop podľa vašich preferencií.

  2. Úprava dizajnu
    Ak nie sú ponúkané šablóny pre vás to pravé orechové, dajte si vytvoriť novú grafiku pozadia, menu či celkového vzhľadu. Rôzne bannery pre jednotlivé ročné obdobia, sviatky, či marketingové kampane? Pre Web-star žiaden problém.
    Samozrejmosťou sú aj tvorba loga, či faviconu stránky.

  3. Strácate sa v marketingu a SEO?
    Ak je pre vás príprava textov do e-mailov newsletteru španielska dedina, radi vám pomôžu s tvorbou pútavých textov.
    Nestratia sa ani v optimalizácii pre vyhľadávač Google (SEO optimalizácia), či sprístupnenie sledovania návštevnosti (Google Analytics).

    Rovnako, ako v Atomeri, aj v prípade Web-star sa môžete obrátiť na ich telefonickú podporu.

 

Kontaktovať Web-star

 

Ste samouk, máte radi veci pod kontrolou a e-shop si nastavíte sami?

Pripravte si obsah

Pripravte si grafické podklady pre stránku, ako logo, favicon, bannery, či obrázok pozadia. Vytvorte si texty pre vaše podstránky (úvodná stránka, kontakt, VOP...). Dobrým krokom pri tvorbe textov je používať pokročilé formátovanie textu. Môžete tak priniesť zákazníkom textové informácie v zaujímavejšej forme. V Atomeri máte tiež vďaka sekcii "Vlastný CSS kód" možnosť upravovať dizajn stránky pomocou CSS kódu. Takéto úpravy však vyžadujú aspoň základnú znalosť CSS a HTML kódu.

Nastavte si e-shop

Nastavenie a úspešné spustenie e-shopu vyžaduje veľa trpezlivosti a času. Vyžaduje sa široké spektrum znalostí, alebo skúseností. Či už ide o nastavenie účtovné (platca / neplatca DPH), nastavenia e-mailov a notifikácií objednávok, alebo pokročilejšie nastavenia, ako napríklad sprevádzkovanie platobnej brány. Na začiatok vám môžu pomôcť Rýchle tipy, ako postupovať po založení e-shopu. Ak sa však trápite s nastaveniami e-shopu, jeho spustenie sa môže výrazne spomaliť a dokonca viesť až k tomu, že ho vôbec nespustíte. V tejto oblasti vám samozrejme rada pomôže naša technická podpora. Kontaktujte ju priamo z administrácie e-shopu z časti "Nastavenia" -> "Technická podpora".

Pridajte tovary

V neposlednom rade je potrebné na e-shop pridať tovary, ktoré budete predávať. Okrem manuálneho pridania tovaru je omnoho rýchlejší variant si informácie o tovaroch importovať cez univerzálny importný modul. Po importe si nezabudnite upraviť pôvodné popisy tovarov od dodávateľa a odlíšiť sa tak od konkurencie.

Pridanie e-shopu do porovnávačov tovarov, prepojenie sociálnych sietí a analytických nástrojov

V dnešnej dobe sú neodmysliteľnými spoločníkmi všetkých stránok sociálne siete, analytické nástroje, chaty a široká škála všemožných doplnkov. Za klasiku môžeme považovať Facebook, Instagram a Google (Analytics, Search Console, Ads,...). Sú kľúčové na zbieranie dát, tvorbu komunity okolo vašej značky, zobrazovanie dôležitých štatistík vašich stránok, nastavenia reklám, či umiestňovania vašej stránky vo vyhľadávaní. Dobrovoľné je tiež pridanie e-shopu do porovnávača Heureka, či ďalších porovnávačov tovaru aktuálne dostupných na trhu.

 

Veríme, že vám tento článok a náš partner Web-star uľahčí prácu pri založení e-shopu, či webstránky v Atomeri.

 

Ešte nemáte vlastný e-shop alebo web? Zaregistrujte sa u nás a testujete Atomer 30 dní zadarmo. Vlastný e-shop môžete mať už od 1,49 € mesačne. Tiež môžete mať web stránku úplne ZADARMO. Navždy :)

42.5+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému