Blog>Tipy a návody>Prečo na webe používať videá z YouTube? 1. diel

Prečo na webe používať videá z YouTube? 1. diel

Zvyknete na webe používať videá? Ak áno, máme pre skvelý TIP, ako ušetriť na nákladoch za hosting Vášho projektu.

Umiestnenie videí na web je možné realizovať viacerými spôsobmi. My Vám chceme na základe skúseností a Vašich otázok, ktoré na nás smerujete, odporučiť najznámejší globálny nástroj ktorým je YouTube. YouTube je najväčšou databázou videí na svete. Každú minútu na ňom pribudne viac ako 400 hodín video záznamu.

Čo robí YouTube takým obľúbeným?

V prvom rade jeho dostupnosť. Každý sa môže na YouTube zaregistrovať zadarmo a zdieľať svoje videá s ostatnými. O globálnom rozsahu ani nehovoriac. Služba je dostupná vo väčšine krajín sveta a naďalej svoje pôsobisko rozširuje. Posledné čísla uvádzajú až 91 krajín a 80 rôznych jazykov, čo pokrýva až 95% používateľov internetu. Ak máte radi čísla, nahliadnite do 52 fascinujúcich štatistík o YouTube.

Netreba zabudnúť ani na kompatibilitu a kvalitu prehrávaných videí.

Čo si predstaviť pod kompatibilitou?

V minulosti bolo nevyhnutné mať na prehrávanie videí nainštalovaný Adobe Flash Player plug-in v internetovom prehliadači. Toto bol v minulosti často krát problém, nakoľko nie všetci užívatelia mali daný nástroj nainštalovaný, prípadne ho niektoré stránky blokovali.

V súčasnosti prehrávač funguje na HTML5, nevyžaduje sa tak žiaden externý nástroj, ktorý by zabezpečoval prehrávanie multimediálneho obsahu. Umiestnenie videa na Váš web docielite jednoduchým vložením kódu videa priamo z YouTube. O samotné prehrávanie sa už postará prehliadač. Prehrávanie videa tak funguje naprieč všetkými prehliadačmi = 100% kompatibilita.

Kvalita obrazu je dôležitá.

V súčasnosti YouTube ponúka niekoľko možností v akých si môžu užívatelia spustiť video - 240p, 360p, 480p, 720p (HD), 1080p (HD +), 4K a 8K. Samozrejme v závislosti, v akej kvalite bolo video na YouTube nahrané - napríklad ak je video nahrané v kvalite 720p, je to maximálna kvalita v akej si video viete prehrať.

Ako Vám YouTube pomôže znížiť náklady?

To si povieme v ďalšom dieli článku už o týždeň :)

 

42.5+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému