Blog>Novinky a vylepšenia>Ešte lepší modul na správu reklamných bannerov

Ešte lepší modul na správu reklamných bannerov

Modul prešiel celkovou revitalizáciou (zoznam úprav nájdete na konci článku) a pribudol aj nový spôsob zobrazovania hlavnej bannerovej vrstvy - "zobrazovať striedavo po jednom banneri (náhľady)".


Nové zobrazenie v module Reklamné bannery Vašim zákazníkom prináša možnosť vidieť náhľady ostatných bannerov vo vrstve spolu s hlavným bannerom.

Zobrazovanie bannerovej vrstvy

Obrázky v hlavnej vrstve sa pri novom nastavení menia automaticky - animáciou, ktorej dĺžku trvania si viete nastaviť. V pravej časti vrstvy pritom môžu Vaši zákazníci vidieť náhľady ostatných bannerov - prechádzajúci, aktívny, či nasledujúci banner.


Spodný náhľad obrázku predstavuje banner, ktorý sa bude zobrazovať ako ďalší. Vrchný náhľad zase predstavuje banner, ktorý sa zobrazoval ako predchádzajúci. Pokiaľ tak Vašim zákazníkom unikne informácia z predchádzajúceho banneru, vedia sa naň ľahko vrátiť.
Ak si teda prajete zobraziť iný obrázok vo vrstve, stačí jednoducho kliknúť na daný náhľad obrázku.

Ako presne nové zobrazovanie funguje, si môžete pozrieť v ukážkovom projekte na adrese ukazka.atomer.sk.

 

 

Nastavenie bannerovej vrstvy s náhľadmi

Pre nastavenie nového zobrazovania bannerov si v module "Reklamné bannery" zvoľte možnosť zobrazovať striedavo po jednom banneri (náhľady).

 

Nastavenie je prístupné iba pre hlavný banner, teda pre vrstvu, ktorá je v poradí ako prvá - najvyššie v zozname vrstiev. Pre správne fungovanie je nevyhnutné mať vo vrstve aspoň 4 bannery.

 

"zobrazovať striedavo po jednom banneri (náhľady)"

 

Ďalšie úpravy v module Reklamné bannery

  • Nahrávanie bannerov:
    • Hromadné nahrávanie obrázkov - koniec pridávania obrázkov po jednom! Po kliknutí na "Pridať banner" môžete z Vášho PC vybrať viacero obrázkov a nahrať ich hromadne.
    • Pridanie jedným klikom - pri pridávaní nového banneru sme zrušili vypĺňanie ďalších nastavení ako je napríklad "Web adresa" a "Alternatívny text", tieto údaje môžete doplniť neskôr, až nahráte Vaše obrázky do administrácie.
    • Kontrola veľkosti a formátu pred nahratím obrázkov - nemusíte viac čakať kým sa obrázky nahrajú, aby ste zistili, že vkladáte nesprávny obrázok, systém vykoná kontrolu za Vás a upozorní Vás ešte pred spracovaním.
    • Progress bar - graficky Vám znázorní priebeh nahrávania obrázkov.

  • Jednoduchšia a rýchlešia práca s banermi:
    • Do zoznamu bannerov v jednotlivých vrstvách sme pridali funkciu "drag and drop", môžete tak jednoduchým kliknutím na ikonu a následným potiahnutím zmeniť pozíciu banneru vo vrstve.
    • Nové AJAXové ukladanie nastavení v module. Výsledkom je tak rýchlejšia a jednoduchšia práca s bannermi, keďže sa po uložení jednotlivých nastavení nemusí preuložiť celý modul.
    • ON/OFF switch button pre jednotlivé bannery zabezpečuje rýchlejšie zapnutie a vypnutie oproti predchádzajúcému roletovému menu. Okrem toho je zapnutý banner viditelnejší - prispieva k tomu meniaca sa farba pozadia, aktívny banner má jemné nádych oranžovej farby, neaktívny je sivou farbou.
    • Jednoduchšie prehliadanie obrázkov v plnej veľkosti v administrácii. Po zobrazení obrázku kliknutím na jeho miniatúru si môžete jednoducho zobraziť ďalšie obrázky pomocou šípok na pravom a ľavom okraji obrázku.

 

Veríme že Vám zmeny, ktoré sme priniesli uľahčia prácu s bannermi a zabepečia Vám tak viac času na Vaše marketingové kampane. Neváhajte nám poskytnúť Vašu spätnú väzbu či už do komentárov nižšie, alebo prostredníctvom technickej podpory.

Tím Atomer

42.5+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému