Blog>Tipy a návody>Zjednodušte návštevníkom možnosť ako Vás kontaktovať

Zjednodušte návštevníkom možnosť ako Vás kontaktovať

Už sa to určite stalo aj Vám, navštívite stránku a aj napriek všemožným informáciam nenájdete odpoveď na Váš dotaz. Kontaktná e-mailová adresa je zase schovaná v spleti stránok a Vám neostáva nič iné, ako z webu odísť spolu so svojou nezodpovedanou otázkou. Tí trpezlivejší z Vás skúsia šťastie vo vyhľadavání Google, alebo napíšu správu na fan page v sieti Facebook. Veľká časť návštevníkov však nemusí byť taká trpezlivá. Ako sa teda vyvarovať takýmto nechceným odchodom potenciálnych zákazníkov z Vášho webu? Ako im to uľahčiť?

Kde uvádzať kontaktné informácie

Medzi tie štandartné patrí napríklad hlavička stránky, pätička, alebo samostatná stránka kontakt. Ak si však neprajete zobrazovať kontakt na bežnom mieste a trochu sa odlíšiť, určite využite reklamný banner. :)

 

Ako si nastaviť e-mail v reklamnom banneri

Je to ozaj jednoduché. V module "Reklamné bannery" k príslušnému banneru vyplníte políčko "Web adresa" v tvare "mailto:kontaktný e-mail". Za "mailto:" teda uvediete Vašu e-mailovú adresu, napr. "mailto:atomeracik@atomer.sk".

Pri výbere obrázka banneru môžete zapojiť kreativitu. Zvoľte si pútavý obrázok, ktorý korešponduje s dizajnom Vašej stránky. Naisto tak na banner upriamite pozornosť každého návštevníka.

 

Nastavenie mailto pre bannery v systeme Atomer

Ako to bude fungovať

Zákazník teraz navštívi Vašu stránku a zbadá pútavý banner s odkazom, ktorý ste nastavili. Po kliknutí ho automaticky presmeruje do prednastaveného e-mailového klienta v jeho počítači (napríklad Outlook, Apple mail...).

A nielen to, príjemca bude automaticky predvyplnený Vašou e-mailovou adresou. Tým sa zjednoduší komunikácia všetkým potenciálnym zákazníkom, ktorí Vás chcú kontaktovať e-mailom - všetko bez zbytočného hľadania údajov na stránke a spúšťania e-mailového klienta.

Zobrazenie bannera s mailto v Atomeri

Ďaľšie možnosti využitia "mailto:"

Rovnakým spôsobom môžete vylepšiť e-mail napríklad na kontaktnej stránke. V textovom editore pri úprave stránky si e-mail označíte a po kliknutí pravého tlačidla myši zvolíte "Vložiť/upraviť odkaz".Následne do "URL odkaz" vložíte informáciu vo Vám už známom tvare: "mailto:kontaktný e-mail".

 

Veríme, že sa Vám článok páčil a naše tipy Vám uľahčia prácu a pomôžu lepšie komunikovať s Vašimi zákazníkmi.

Neprehliadnite článok, v ktorom sme písali o nových funkciách a vylepšeniach modulu Reklamné bannery.
Informácie o nastaveniach modulu Reklamné bannery nájdete aj v našom manuáli.

43+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému