Blog>Marketing a SEO>Čo robiť, ak sa moja stránka nezobrazuje na Google?

Čo robiť, ak sa moja stránka nezobrazuje na Google?

Máte vytvorenú webstránku, ale v Google vyhľadávaní sa ani po dlhšej dobe nezobrazuje? Pripravili sme pre vás jednoduchý návod, ako pomôcť Googlu a tak aj vašej webstránke s jej zaradením do Google vyhľadávania.

Zobrazenie domény v Google pre Atomer

Google Search Console

Pokiaľ sa vo vyhľadávaní Google vaša stránka nezobrazuje alebo neobsahuje aktuálne informácie, môžete požiadať Google o jej indexovanie. Na tento účel slúži Google Search Console. Nižšie v článku vás prevedieme dvomi konkrétnymi metódami, ako urýchliť zobrazenie v Google.

 

Najskôr sa prihláste do Google Search Console, napríklad cez svoj Google účet.

Google Search Console od vás vyžiada overenie vlastníctva vašej domény. Ak ešte nemáte overenú doménu, postup nájdete v predchádzajúcom diele v článku Overenie vlastníctva domény.

Ako požiadať o zaradenie webstránky do vyhľadávania Google

Po overení vlastníctva máte dve možnosti, ako urýchliť zobrazovanie informácií vo vyhľadávaní Google. Oba spôsoby majú rovnakú účinnosť, vyberte si pre vás prijateľnejší spôsob:

Prechádzať jednotlivé URL manuálne cez URL inspector

  1. Prejdite do sekcie "URL inspection" a zadajte URL adresu.
  2. Zvoľte "Request indexing". Nástroj vykoná test URL adresy, v rámci ktorého skontroluje, či má nejaké problémy s indexovaním.

Prechádzať všetky URL domény hromadne cez sitemap

  1. Súbor sitemap.xml si vygenerujete v jednej z dostupných online služieb:
    1. http://www.xml-sitemaps.com/
    2. https://www.sureoak.com/seo-tools/google-xml-sitemap-generator
    3. ...
  2. Vygenerovaný XML súbor si vložíte do modulu "Súbory", do hlavného priečinka. Znamená to, že súbor nahráte hneď po otvorení modulu "Súbory", nenahrávate ho do žiadneho z adresárov.
  3. Po nahratí medzi súbory sa URL adresa pre súbor sitemap.xml nachádza na URL v tvare "moja-domena.sk/sitemap.xml".
  4. V Google Search Console prejdete do časti "Index" -> "Sitemaps", zadáte URL sitemapu na vašej doméne a kliknete na "Submit".

TIP: Proces prechádzania URL môže trvať Google od pár dní po pár týždňov. Pokiaľ sa budete snažiť opakovane zasielať žiadosti na prechádzanie stránky pre rovnakú URL, alebo sitemap, toto proces neurýchli. Požiadavku stačí zadať raz. :)

Vyhodnotenie kontroly stránok

Nástroj vyhodnotí, či má konkrétna URL nejaké problémy s indexovaním. Pokiaľ nie, stránka bude zaradená na indexovanie. Pokiaľ nástroj objaví nejaké problémy, snažte sa ich opraviť.

 

Môže nastať aj prípad, kedy vám Search Console vypíše pre URL "Objavené – momentálne nie je v indexe". V tomto prípade stránka bola nájdená službou Google, ale zatiaľ nebola indexovaná. Google teda odložil indexovanie na iný čas. Treba si uvedomiť, že Google nie je povinný vašu stránku indexovať a teda zobrazovať vo vyhľadávaní.

Ak vám vypisuje toto hlásenie, môže to znamenať, že obsah danej stránky nie je jedinečný a Google ju tak nepovažuje za dostatočne hodnotnú. Nebojte sa, nie ste sami, existuje množstvo stránok, ktoré sa do vyhľadávania nedostanú. Ostáva vám tak naďalej vylepšovať obsah vašej stránky a dúfať, že v budúcnosti Google váš obsah ohodnotí lepšie a stránka bude indexovaná.

 

Ak by ste mali akékoľvek otázky, neváhajte a kontaktujte našu Technickú podporu.

 

Ešte nemáte vlastný e-shop alebo web? Zaregistrujte sa u nás a testujete Atomer 30 dní zadarmo. Vlastný e-shop môžete mať už od 1,49 € mesačne. Tiež môžete mať web stránku úplne ZADARMO. Navždy :)

42.5+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému