Blog>Tipy a návody>Ako vybrať platobnú bránu pre svoj e-shop

Ako vybrať platobnú bránu pre svoj e-shop

Ponúknite Vašim zákazníkom komfort pri nakupovaní!

 

V systéme Atomer nájdete obrovské množstvo obľúbených platobných brán, ktoré Vašim zákazníkom ponúknu možnosť vybrať z viacerých spôsobov platby a zvýšia spokojnosť a rýchlosť nákupného procesu.

Čo je to platobná brána?

Platobná brána je technické riešenie, ktoré umožnuje platiť online za tovary, alebo služby. V súčastnosti sa platobné brány tešia veľkej obľube. Na internete nájdete množstvo platobných brán, nie všetky však môžu byť spoľahlivé. My sme pre Vás do systému Atomer implementovali tie najznámejšie, aby ste sa v spleti platobných brán nestratili.

 

Ikonky ponúkaných platobných brán

 

Platobné brány, ktoré sme do ponuky zaradili sú jednoduché na používanie nielen pre zákazníkov, ale aj pre majiteľa e-shopu. Nepotrebujete programátora, nemusíte sa zaoberať technickou dokumentáciou a kompatibilitou s Vaším webom, stačí si ju nastaviť v systéme Atomer.

Pred aktiváciou platobnej brány v systéme Atomer odporúčame obrátiť sa na poskytovateľa platobnej brány a zriadiť si uňho vybranú službu. Podmienky služieb sa môžu líšiť v závislosti od poskytovateľa.

 

Ponúknite zákazníkom viacero možností

Vhodným výberom platobnej brány viete Vaším zákazníkom zabezpečiť viaceré spôsoby ako zaplatiť za tovar. Neželáte si predsa, aby pri poslednom kroku objednávky zákazník premýšľal nad odchodom z dôvodu, že Váš e-shop neumožnuje vykonať platbu online.

 

Výber platobnej brány

Z našej ponuky platobných brán si vyberte platobnú bránu. Pri výbere platobnej brány Vám odporúčame spraviť si prieskum, je totiž dôležité si uvedomiť, čo od danej platobnej brány požadujete. Platobné brány sa totiž líšia funkcionalitou, cenou ale aj platobnými podmienkami.

  1. Banky najčastejšie umožnujú platbu cez ich vlastný internet banking, ako napr. platobná brána TatraPay od Tatra banky, alebo ePlatby od VÚB banky. Aby bolo možné takúto platbu uskutočniť, musí mať Váš zákazník otvorený účet v danej banke.

    Kedže neviete, aké banky Vaši zákazníci používajú, riešením pre Vás môže byť aktivácia viacerých platobných brán, alebo využijete univerzálnu platobnú bránu - tá Vašim zákazníkom umožní platiť viacerými spôsobmi, ako napr. bankovým prevodom, alebo platobnou kartou - viac sa dozviete v 3. bode.

  2. Iné platobné brány ponúkajú iba platbu kartou. Údaje z karty ako jej vlatník, číslo karty, dátum exspirácie a CVV/CVC kód na zadnej strane karty zadá zákazník pri platbe vo svojom prehliadači.
    Takouto platobnou bránou je napríklad CardPay od Tatra banky. Umožňuje vykonať platbu kartou zákazníkom ktorejkoľvek banky doma i v zahraničí. Vlastnú bránu na platby kartou - eCard, má aj napríklad VÚB Banka.

    Obľúbenou platobnou bránou je v tomto smere GP webpay. Napriek tomu, že ponúka platby iba prostredníctvom platobných kariet vo viacerých menách, teší sa obľube najmä vďaka bezpečnému spôsobu platby a jednoduchým a rýchlym nákupom cez mobilné zariadenia. Podporuje aj platby digitálnou peňaženkou MasterPass a MasterCard Mobile.

  3. K dispozícii máme aj univerzálne platobné brány. Príkladom je obľúbená platobná brána GoPay. Podporuje rôzne platobné metódy: prijímanie online platieb prostredníctvom domácich a zahraničných kariet, online bankové platby, bankové prevody a elektronické peňaženky. Na Slovensku poskytuje viac ako 25 spôsobov platieb.
    Konkurentmi jej môžu byť platobné brány 24pay. alebo TrustPay.

 

Nastavenie platobnej brány

Ak už máte svojho favorita medzi platobnými bránami a od banky, alebo poskytovateľa platobného systému schválenú zmluvu a pridelené údaje na chod brány, je čas si ju nastaviť v administrácii Atomeru.

 

V časti "Správa atómov" si aktivujte príslušný Atóm Vami vybranej platobnej brány. Postup na nastavenie a otestovanie platobných brán sme pre Vás spísali v manuáli.

 

Pokiaľ si s nastavením platobnej brány neviete rady, ochotne Vám platobnú bránu nastavíme a skontrolujeme. O aktuálnej cene sa môžete informovať na Technicej podpore.

43+ mil.
EUR zarobili e-shopy bežiace na našej technológii za posledných 30 dní
31 000+
e-shopov bolo vygenerovaných cez náš systém
39 000+
zákazníkov sa registrovalo do nášho systému